top of page
TRE   Tension Releasing Exersises    Boek een gratis sessie!  
Tre is ontwikkeld door dr. David Berceli. 
Een revolutionaire techniek om zelf stress en diepe chronische spanning los te laten. 
Het lichaam herstelt zichzelf naar innerlijk gevoel van rust en kalmte. 

Wat is TRE®?  

TRE staat voor Tension & Trauma Releasing Exercises en helpt om opgebouwde spanning, stress en trauma te ontladen via het lichaam.

We bezitten allemaal een oeroud mechanisme om spanning van ons af te schudden. Dat zit in ons DNA. We weten alleen niet goed hoe dat moet en we herkennen het niet meer. Kortom we zijn het verleerd.

Dankzij TRE wordt dit mechanisme via eenvoudige fysieke oefeningen aangesproken, waardoor je spanning, stress en trauma op een makkelijke manier kan loslaten.

Je leert met behulp van TRE op een veilige manier te trillen/schudden/vibreren. Zo kun je ontladen, waardoor het zenuwstelsel kan terugkeren naar een ontspannen staat van rust en balans. Niet alleen je lichaam komt tot rust, maar je kunt zo ook je emotionele rugzak legen – zonder erover te hoeven praten.

TRE helpt om de spanning die aanwezig is in het lichaam (alsnog) te ontladen, op een eenvoudige, veilige en doeltreffende manier. 

Tijdens een TRE sessie leer je zeven eenvoudige lichamelijke oefeningen, die het natuurlijke mechanisme van ontladen oproepen. Je leert hoe je het ontladingsproces, op ieder gewenst moment, kunt starten, stoppen, reguleren en integreren. Zo kun je meer gevoel voor je eigen grenzen ontwikkelen en behoudt je zelf de regie. 

bottom of page