top of page
 
Wat is Kinesiologie?

Toegepaste Kinesiologie is een uit Amerika afkomstige geneeswijze. De methode werd in de jaren ‘ 60 van de vorige eeuw in Amerika ontwikkeld door arts en chiropractor George Goedhart. Hij bundelde daarin onderzoek, kennis en ervaring uit acupressuur, fysiotherapie, chiropractie, geneeskunde, psychologie en voedingsleer.

Het is een methode waarbij door middel van manueel uitgevoerde spiertesten een relatie wordt gelegd tussen een impuls en de reactie hierop van het lichaam. Hierbij wordt gekeken naar de samenhang tussen fysieke, mentale en emotionele aspecten. Onbalansen en energie blokkades in het lichaam worden opgespoord en behandeld. Deze methode wordt wereldwijd toegepast.

Als het lichaam uit balans is, beïnvloedt dit alle levensprocessen. Het kan ziektes veroorzaken zowel lichamelijk als geestelijk. Het lichaam bevat afzonderlijke levensstromen, meridianen genoemd, waardoor levensenergie stroomt. Elke spier is verbonden met een meridiaan, en elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan of klier. Door verschillende correctie technieken te gebruiken kan het lichaam weer in balans gebracht worden. Als je lichaam in balans is, kan de energie weer opnieuw stromen, de schadelijke stoffen van het lichaam worden verwijderd, de blokkades worden opgeheven en de stress kan wegvloeien.

Dit stimuleert het lichaam om aan het herstel te werken. Je kunt krachtiger, energieker, evenwichtiger en met meer plezier door het leven gaan. Ook kun je verlost worden van alle lichamelijke klachten, die onbewust gerelateerd zijn aan pijn en spanningen die je hebt.

Het bijzondere aan Kinesiologie is dat je op een heel directe manier bij de oorzaak van de klachten kunt komen. Het lichaam geeft via klachten een boodschap af, die je met de verschillende technieken van Kinesiologie inzichtelijk kunt maken. Met een breed scala aan correctietechnieken en oefeningen kun je het verstoorde evenwicht herstellen, zodat je direct kunt werken aan het verbeteren van de gezondheid.


Waarom Kinesiologie?
Het lichaam is vergelijkbaar met een motor waarin alle delen met elkaar samenwerken. Als er iets vast loopt heeft dat ook gevolgen voor de andere onderdelen. Bijvoorbeeld: u heeft last van uw maag. Wat hier vaak mee samengaat zijn nek en schouderklachten, pijn tussen de schouderbladen, hoofdpijn, allergieën, kaak- en voorhoofdsholte ontstekingen, slapeloosheid. Heeft u last van darm problematiek dan kan dit samengaan met o.a. pijn onder in de rug, moeilijk opstaan uit de zithouding, knieproblemen, ademhalingsmoeilijkheden, hoofdpijn, moeheid.

In mijn praktijk werk ik met grote diversiteit aan Kinesiologische technieken, o.a.:

•    Stress Release 
•    Edu-Kinesiologie (Woordblind)
•    Zicht op Leefblind
•    Primaire reflexen

De kosten van een kinesiologiesche behandeing is 80 euro per uur .

bottom of page