top of page
Het verhaal van Lise
verlost van allergie op o.a. noten, steenvruchten en hooikoorts.  

Mijn ervaring met Ewa t.a.v. mijn dochter Lise.     

 

Mijn dochter Lise reageerde drie jaar geleden ineens in een korte tijd steeds heftiger op de noten vanuit een bakje notenmix. De huisarts stuurde haar door voor bloedonderzoek en hier kwam uit dat ze een flinke allergisch was geworden voor noten, vooral de hazelnoot kwam erg naar voren. Aangezien de hazelnoot, wat betreft allergie, familie is van de steenvruchten, werd Lise ook allergisch voor steenvruchten zoals abrikoos, perzik, appel, kers etc. Voor de allergie voor noten en steenvruchten zijn we naar de kinderallergoloog in een academisch ziekenhuis gegaan. 

Omdat deze reacties in haar pubertijd voor het eerst naar voren kwamen, was er een flinke kans dat ze, bij een volgende aanraking met deze noot, steeds heftiger zou gaan reageren. Zelfs zou ze een anafylactische shock kunnen krijgen. Vanaf dat moment kreeg ze dus de adrenaline pen.

Na allerlei onderzoeken bleek ze niet de gevaarlijke vorm van allergie te hebben, dus de adrenaline pen was niet meer nodig. Wel zou ze altijd allergisch blijven voor hazelnoten en steenvruchten. De enige boodschap die we vanuit het academisch ziekenhuis meekregen was dat ze deze producten voor altijd zou moeten vermijden en dat hier geen behandeling voor was. Daarnaast had ze al een aantal jaren flink last van hooikoorts.

Via een vriendin kwamen we voor het eerst in aanraking met Ewa en haar praktijk voor o.a. de NAET therapie. De dochter van mijn vriendin had positieve ervaringen hiermee.

Lise is door Ewa behandeld voor haar hooikoorts én haar hazelnoot - en steenvrucht allergie.

De NAET therapie is voor ons als leek niet te begrijpen, maar het leek ons echt de moeite waard om het te proberen. Vooraf werd Lise getest met de Asyra meting. Deze gaf dezelfde uitslagen t.a.v. haar allergieën. 

 

Het was een lang traject, waarbij je om de week elk contact met bepaalde voedingstoffen en andere producten 24 uur lang moest vermijden. We kregen er een boekje bij om te kijken welke producten ze wél mocht eten/ aanraken. Daarnaast maakte Ewa ook gebruik van haar kennis van Kinesiologie .

Een jaar later werd het spannend; hoe zou Lise reageren op de pollen van grassoorten (hooikoorts)? Het was verbazend hoe mild/ tot helemaal niet ze op deze pollen reageerde. De behandeling heeft dus degelijk effect gehad. 

En wat betreft de hazelnoten en bepaalde steenvruchten; ze kan deze weer (wel in beperkte mate) eten. En dat betekent dat de angst om er onbedoeld mee in aanraking te komen, een stuk minder is nu. 

 

De NAET therapie is dus echt de moeite van het proberen waard! Waar de reguliere geneeskunde ophoudt, geeft deze therapie weer een kans. Ewa is een fijne therapeut, die goed om kan gaan met kinderen. Haar brede kennis van verschillende therapieën maakt haar een vakdeskundig therapeut.

Mia, de moeder van Lise

<< Terug naar Praktijkvoorbeelden

bottom of page