top of page
Het verhaal van Jan
Van scepticus tot fan van Kinesiologie. Zijn chronische spierpijnen zijn over. 

Lange tijd had ik enorme spierpijn.  Via de huisarts kwam ik bij een fysiotherapeut terecht. Na een aantal behandelingen was een stuk beter, helaas na ca. een week kwam mijn spierpijn weer terug. Ik ben een aantal keren weer terug naar de fysio geweest, met steeds dezelfde resultaat. Het helpt voor 1-2 weken. Daarna weer pijn. In deze situatie zat ik ruim 1,5 jaar, met korte pauzes er tussen door.  Slopend en vermoeiend was dat.

 

Mijn vrouw, die met haar gezondheidskwaaltjes altijd naar de praktijk Elewa gaat, adviseer me ook van deze therapie gebruik te maken. Ik ben echte scepticus en ik wou er niks van weten. Totdat mijn pijn ondragelijk werd. Mijn klachten breidden zich uit. Ik kreeg steeds meer problemen met mijn astma. Ik had geen conditie meer en ik werd snel moe.   

 

Ik heb een afspraak met Ewa gemaakt, maar ik verwachtte eigenlijk niets. Een echte scepticus dus. Bij het intake gesprek heb ik algemeen aangegeven dat ik een aantal traumatische ervaringen in mijn leven heb gehad waar ik het nog steeds erg moeilijk mee heb. O.a. het vroege overlijden van mijn vader en mijn overspannenheid. 

Eerder werkte ik in de top van een groot bedrijf.  Door mijn overspannenheid heb ik een minderwaardigheidscomplex ontwikkeld. Ewa ging mijn arm met spiertesten testen en ze zei dat mijn spierpijn en overspannenheid met elkaar te maken hebben. Eerst geloofde ik haar niet maar na een behandeling kon ik ineens over zoiets praten, eerder nooit.

Ik ben absoluut geen prater. Veel emotionele blokkades waren ook zichtbaar op de bodyscan. Ewa heeft aan mijn emotie gewerkt  door aantal verschillende technieken toe te passen. Na ca. 5 wekelijkse behandelingen, was mijn spierpijn bijna helemaal weg en tussen de behandelingen in ging het ook steeds beter.

 

Ik heb ook de geadviseerde supplementen gebruikt om o.a. de tekorten aan voedingsstoffen aan te vullen. Voor mijn astma heb ik de dōTERRA oliën en supplementen als advies gekregen. Ik merkte dat ik me steeds beter begon te voelen. 

 

Ik hoefde pas over 3 maanden terug komen. Mijn spierpijn is helemaal verdwenen en de afgelopen drie maanden heb ik er ook geen last meer van gehad.  Niet alleen dit ging beter, ook mijn conditie werd beter, ik hoefde ook minder medicijnen te gebruiken voor mijn astma. Ik merk dat ik nu ook beter met mijn vrouw kan praten. Ik ben steeds open om mijn gedachten en gevoelens te uiten. Dit was ook bij deze therapie onder aandacht gekomen en behandeld. 

 

Door mijn ervaring ben ik echte fan van Kinesiologie geworden.  Zeer bijzonder hoe de spiertest (feedback van je lichaam) de connectie maakt met het bewuste en het onbewuste. 

 

Ik voel me zo goed dat ik besloten heb dat ik voor de preventieve behandelingen ga kiezen. Doorlopen om weer overspannen te raken en alle lichamelijke klachten weer te krijgen is voor mij geen optie meer. Ik kies om eens om de zoveel maanden een “APK-tje voor mijn lijf” te ondergaan.  Ha, ha, ha …. nu ga ik dit samen met mijn vrouw doen. Jammer dat ik eerder niet naar haar geluisterd had.  

<< Terug naar Praktijkvoorbeelden

bottom of page