top of page
Reiki Jikiden

Een authentieke vorm van Reiki rechtstreeks uit Japan.

 

Als u lichamelijke of mentale klachten heeft, of u moeilijk kunt ontspannen, kunt u er voor kiezen om een Jikiden Reiki behandeling te ontvangen.

 

Jikiden Reiki behoort tot één van de oudste helingtechnieken die de mensheid kent. Dit is dus pure Usui Reiki, zonder invloed van het "westerse" denken en handelen en onderscheidt zich dan ook in zijn eenvoud, zijn doeltreffendheid en zijn puurheid.

Het Japanse woord Reiki betekent universele levensenergie. Reiki is een zuivere, natuurlijke methode om helende energie over te brengen naar mens, dier en zelfs planten. De Reiki heelmethode versterkt onze levensenergie, activeert zelfgenezende vermogen van het lichaam, kan het verlichting bieden bij diverse fysieke klachten en ongemakken, brengt ons lichaam in balans, en geeft meer rust en ontspanning in je leven. Werkt op het lichaam, geest en ziel.

Wanneer door ziekte of vermoeidheid het lichaam te weinig energie heeft om te kunnen herstellen, kan Reiki een methode zijn om het lichaam op een natuurlijke wijze te ondersteunen bij het herstel. Reiki is een prima ondersteunende alternatieve geneeswijze in samenhang met de reguliere geneeskunde. Steeds meer artsen erkennen de krachtige werking van Reiki. Met Reiki geef je als het ware het genezingproces een extra duwtje in de rug. Door de Reiki energie kunt u zowel geestelijk als lichamelijk weer in conditie komen. 

 

U wordt met uw kleding behandeld op een behandeltafel. Een behandeling duurt ca. 1 uur.  Indien een Reiki behandeling alleen niet afdoende lijkt om uw klachten te verhelpen zal ik voor een andere behandeltechniek kiezen of zal ik u doorverwijzen naar een reguliere arts.

Waarom zou u kiezen voor Jikiden Reiki  i.p.v. de Westerse Reiki?

In de loop der jaren zijn er vele soorten Reiki methoden ontstaan. De oorspronkelijke vorm en de originaliteit van Reiki is in veel gevallen volledig verloren is gegaan. Helaas komt het in de Westerse Reiki regelmatig voor, dat de westerse Reiki I, Reiki II, Reiki III en de mastergraad in één avond of weekend te halen is. Ongelofelijk, maar het gebeurt! U kunt zelfs westerse Reiki schriftelijk leren en nog gekker, d.m.v een DVD of een internet cursus. (brrrrrr...)

 

Jikiden Reiki is de zuivere vorm van Reiki zoals die door Sensei Mikao Usui onderwezen werd. Alle leden die aangesloten zijn bij Jikiden Reiki Nederland hebben hun opleiding gevolgd bij vanuit Japan gecertificeerde Reiki leraren. Iedereen die de Jikiden Reiki heeft geleerd en beoefend staat ook geregistreerd bij het Jikiden Reiki Instituut in Japan in Kyoto.

 

U bent dus verzekerd dat de Jikiden Reiki behandeling puur origineel is, met kwaliteit en integriteit.

bottom of page